Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Pomoć u kući“ u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor potpisala je u četvrtak, 17. siječnja 2019. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Pomoć u kući“ (u sklopu programa „Zaželi“ – program zapošljavanja žena) s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekta Europske unije. Svečano potpisivanje održalo se je u Ivanić Gradu u Maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad. 
Navedeni projekt financira se u potpunosti (100%) iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.120.164,31 kuna.
Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Opatija dok su obvezni partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Rijeka – Ispostava Opatija i Centar za socijalnu skrb Opatija. Temeljem projekta „Pomoć u kući“ predviđeno je zapošljavanje 5 žena / gerontodomaćica s područja Opatije, Lovrana i Matulja koje će pružati potporu i pomoć za 20 korisnika. 
Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

travanj 9, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *