Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

I ove godine diljem Hrvatske održavaju se natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Tako je u Opatiji 11.03.2017. održano gradsko natjecanje mladih na kojem je sudjelovalo ukupno osam ekipa u dvije kategorije:
– ekipe podmlatka od 11 do 14 godina, odnosno završetka osnovne škole i
– ekipe mladeži od 15 do 18 godina starosti, odnosno do završetka srednje škole.

U kategoriji podmlatka natjecale su se četiri ekipe, po jedna iz Osnovne škole “Viktora Car Emin” u Lovranu, Osnovne škole “Drago Gervais” u Brešcima, Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji i Osnovne škole “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima.

U kategoriji mladih natjecale su se također četiri ekipe, po jedna iz Gimnazije “Eugen Kumičić” i Ugostiteljske škole u Opatiji i dvije ekipe iz Hotelijersko-turističke škole u Opatiji.

Kroz pripreme za natjecanje i samo natjecanje, sudionici usvajaju vrijedna znanja i vještine s kojima će, ako bude potrebno, moći nekome i spasiti život. Također stječu i brojna nova prijateljstva, a mnogi od njih upravo na natjecanju postaju i ostaju volonteri Hrvatskoga Crvenog križa.

Natjecanje je obuhvaćalo provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.


U kategoriji podmlatka pobjedu je odnijela ekipa iz OŠ “Drago Gervais” u sastavu: Ema Gomaz, Lana Rakoš, Katarina Rumac, Iva Sanković, Stella Tibljaš i Jana Vranić. U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa iz Gimnazije “Eugen Kumičić” u Opatiji koju su činili:  Dora Šimunić, Karla Vurić, Dino Prtenjača, Ivona Đolonga, Tijana Paska Babić i Stella Hrvatin.
Na zatvaranju natjecanja svim sudionicima su podijeljene zahvalnice, a ekipama koje su osvojile jedno od prva tri mjesta u svakoj kategoriji uručene su i medalje.

Čestitamo pobjednicima, ali i ostalim sudionicima što su uz sve nastavne i druge izvannastavne aktivnosti odvojili vrijeme i pokazali interes steći znanja i vještine pružanja prve pomoći. Pobjedničke ekipe očekuje sudjelovanje na međužupanijskom natjecanju u OŠ Kostrena 08.04.2017.

11 ožujka, 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)