Dobrovoljno darivanje krvi u Lovranu

U Hotelu Lovran u Lovranu je prošlu srijedu, 19.04., održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji GDCK Opatija. U akciji je sudjelovalo 38 darivatelja raznih dobi i darivateljskog staža, pa je tako bilo onih koji su krv darivali prvi put, kao i onih koji su se već 121. put odlučili na ovaj humani čin.

Ovo je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja održana u Lovranu. GDCK tijekom ove godine organizira 12 redovnih akcija darivanja krvi u Opatiji, Matuljima i Lovranu. Sljedeće dvije su u lipnju – u petak 02.06. u Matuljima te utorak 06.06. u Opatiji. Cijeli kalendar ovogodišnjih akcija darivanja možete vidjeti u našem Kalendaru događanja.
Krv je svakodnevno potrebna u liječenju, a nije ju moguće proizvesti na umjetan način, pa je jedini izvor ovog lijeka čovjek – darivatelj krvi.
Ukoliko propustite neku od akcija u organizaciji Crvenog križa, moguće je darovati krv u KBC Rijeka – Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, Rijeka svaki dan od 8 – 15 h, a srijedom od 8 – 19 h.  Na njihovim stranicama možete pratiti trenutne zalihe krvi prema krvnim grupama.

Galerija s DDK u Lovranu :

24 travnja, 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)