U sklopu novog projekta Crvenog križa predstavila se naša volonterka Loredana Bradaschia

U Tjednu obilježavanja Crvenog križa u Klubu 60+ održana je likovna, glazbena i poetska večer „Umjetnost kao univerzalni jezik“ u sklopu novog projekta Crvenog križa „Autorske volonterske priče“ na kojoj se predstavila Loredana Bradaschia, umjetnica, volonterka Crvenog križa i osobna asistentica i volonterka skupine „Smajlići“ Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije.

Uz izložbu njezinih slika, gosti su mogli uživati u izložbi likovnih radova mališana Dječjeg vrtića Opatija nastalih na radionici koju je Loredana održala u vrtiću, u izložbi radova skupine „Smajlići“ te u čitanju književnih i literarnih radova njezinih gostiju Diane Rosandić Živković, Danile Linić i Roberta Vrbnjaka, kao i radovima umjetnice i dizajnerice Klare Rabenseifner Miljević.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor istaknula je da je Loredana aktivna na mnogobrojnim programima Crvenog križa, a naročito u programu Donatorskog ručka te ju veseli što će u sklopu Volonterskih autorskih priča predstaviti svoj rad svojim sugrađanima.

Loredana je ispričala kako se slikanjem počela baviti u Zajednici Talijana u Rijeci, gdje je najprije pjevala u Zboru, a onda počela i slikati kao članica likovne sekcije „Romolo Venucci“. Do sada je imala više od 10 samostalnih i preko 20 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoja likovna ostvarenja dobila je brojna priznanja i nagrade. Jedna je njezina slika izabrana i za naslovnicu u zbirci pjesama „Pjesme kartonskog lutka“ autora Roberta Vrbnjaka.

U nastavku druženja gosti književnici čitali su svoje radove, a nekoliko pjesama pročitali su i gosti iz publike. Organizirana je nagradna igra uz poklone za posjetitelje, a na kraju su svi prisutni kistom ostavili trag na slikarskom platnu kao uspomenu na održano druženje.

Večer je imala i humanitarni karakter – svi posjetitelji dobili su srce na kojem su napisali poruku koju su uz dobrovoljni novčani prilog ubacili u „lonac dobrote“. Sakupljeno je 515 kuna koje će se utrošiti za Donatorski ručak 21. svibnja na kojem će kuhati Loredana i njezini prijatelji.

13 svibnja, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)