Čestitamo Međunarodni dan starijih osoba svim našim sugrađanima “zlatne” dobi i pozivamo da nam se pridruže u Klub 60+

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba datira od 14. prosinca 1990. odlukom i Rezolucijom 45/106 Glavne Skupštine Ujedinjenih naroda

Tema Međunarodnog dana starijih osoba usmjerava provedbu nacionalnih strategijskih programa u domeni aktivnog zdravog starenja. Aktivno zdravo starenje obuhvaća unaprjeđenje i očuvanje zdravlja, funkcionalne sposobnosti i kvalitete života starijih osoba te podrazumijeva aktivno sudjelovanje i sigurnost starijih osoba u zajednici u kojoj žive. Od posebnog značaja za razvoj i provedbu nacionalnih strategijskih programa za aktivno zdravo starenje su Deklaracija o osiguravanju društva primjerenog osobama svih životnih dobi prihvaćena na Ministarskoj konferenciji o starenju (Beč, 2012.) i Ministarska deklaracija o starenju (Lisabon 2017.) kojom države članice Gospodarskih komora UN-a za Europu (UNECE) potvrđuju provedbu Strategijskog međunarodnog plana aktivnosti programa zdravog aktivnog starenja. 

Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava u utorak 1. listopada je „Putovanje prema dobnoj jednakosti“ (engl. “The Journey to Age Equality”).

Svim našim dragim sugrađanima “zlatne” dobi čestitamo njihov Dan i pozivamo ih u naš Klub 60+ na druženje i “mentalne vježbe” uz društvene stolne igre – bogatog i aktraktivnog sadržaja koje će nam pripremiti mladi članovi iz Udruge “Kulturni front” i našeg Kluba mladih Crvenog križa.

Početak je u 17,00 sati na adresi Ulica Maršala Tita 86.

Bogati program i sadržaj našeg Kluba 60+ za sve umirovljenike i starije osobe grada Opatije od 2005. godine u potpunosti financira Grad Opatija. Ovom prigodom pozivamo sve one koji do sada nisu posjetili naš Klub 60+ da dođu i da se prema svojim interesima uključe u veselo društvo opatijskih “penzića”.

1 listopada, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)