Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Prve pomoći

Hrvatski Crveni križ organizira ove subote 07.03.2020. 24. po redu Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, a provodi se istovremeno u svim društvima Hrvatskog Crvenog križa na području Republike Hrvatske. Gradsko društvo Crvenog križa Opatija ove godine natjecanje provodi u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov, Opatija, zahvaljujući gostoprimstvu ravnatelja Fredi Glavana i njegovih suradnika. Natjecanje organizira ispred GDCK Opatija tim kojeg čine: voditeljica i koordinatorica  programa za mlade Vanja Moćan, te Maša Dunatov i Frane Babić – vrlo aktivni članovi Kluba mladih GDCK Opatija, studenti medicine, ujedno i mentori praktične nastave iz pružanja prve pomoći.  Priprema za natjecanja započela je  poslije školskih zimskih  praznika kada su prijavljeni učenici za natjecanje krenuli sa učenjem  teoretskog i praktičnog sadržaja: O međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djeteta te znanju i vještinama iz pružanja prve pomoći a u čemu im pomažu mentori iz škola koji su  i stručni suradnici-  koordinatori za suradnju na programima sa Crvenim križem Opatija te volonteri GDCK Opatija, zdravstvene struke koji ih podučavaju u praktičnom djelu pružanja prve pomoći. Ove godine na natjecanju sudjeluju učenici  Osnovnih  škola: R.K.Jeretov Opatija, A. Mohorivičić, Matulji, V.Cara Emin Lovran i Drago Gervais  Brešca te učenici Gimnazije i Hotelijersko turističke škole Opatija.

U provedbi ovogodišnjeg natjecanja u Opatijskoj osnovnoj školi sudjelovati će i mnogobrojni  volonteri GDCK Opatija za šminkanje modela (realni prikaz ozljeda) i pripremu radilišta,  a za zabavni društveni dio u pauzama i na odmorištima pobrinuti će se i  mladi članovi Udruge Kulturni font iz Opatije, partneri GDCK Opatija u mnogobrojnim aktivnostima. Sve će i ove godine „ začiniti „ naši plemeniti donatori koji će sve sudionike počastiti krafnama, pizzama, grickalicama i sokovima.

Donatori su: Caffe bar Tennis  Opatija, Restoran Marijana, Matulji, Pekara Tržnica Opatija, Pekara Korina Matulji, Kraš Opatija, Radnik Opatija i Mlinar Matulji.

GD Crvenog križa  Opatija zahvaljuje svim  učenicima, natjecateljima , njihovim roditeljima, profesorima i mentorima koji su svojim doprinosom omogućili da se nastavi ovaj Program Hrvatskog Crvenog križa koji često predstavlja i prvi susret mladih sa Hrvatskim Crvenim križom.

4 ožujka, 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)