Hrvatski Crveni križ pomaže građanima koji su ostali bez posla zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa paketima hrane „Vaš dar za pravu stvar“

Hrvatski Crveni križ pomaže građanima koji su ostali bez posla zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa paketima hrane „Vaš dar za pravu stvar“.

U Hrvatskoj se kao posljedica pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba gdje je značajan broj ljudi prešao iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 26 tisuća ljudi. Hrvatski Crveni križ pokrenuo je projekt putem kojeg će se nabaviti i distribuirati osnovni paketi prehrambenih artikala „Vaš dar za pravu stvar“ osobama koje su od proglašenja pandemije koronavirusa 11. ožujka do 11. svibnja ostale bez posla zbog krize izazvane pandemijom u Hrvatskoj, a koje ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. HCK će korisnike koji ostvaruju pravo na paket hrane informirati o toj mogućnosti putem pisma poslanog na njihovu adresu.
Na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Opatija, u sve četiri JLS na području Liburnije, takvih je osoba 94 te su za njih u humanitarnoj akciji provedenoj uz pomoć volontera pripremljeni paketi.
– U srijedu, 27. svibnja u prostorije GDCK stiglo je deset vrsta osnovnih prehrambenih namirnica u količinama 94 l ulja, 752 riblje konzerve, 752 konzerve mesnog nareska, 282 kg brašna, 94 kg šećera, 94 kg soli, 94 kg riže, 470 paketa tjestenine, 470 kom juha u vrećici i 94 staklenke džema. Organizirana je akcija u kojoj su 3 djelatnice opatijskog Crvenog križa i 12 volontera slagali pakete. Namirnice su posložene u 94 namjenske kutije Hrvatskog Crvenog križa na kojima je otisnut sadržaj namirnica u pojedinačnoj kutiji
– Po jednokratnu pomoć sve osobe mogu doći od ponedjeljka do petka u prostorije GDCK Opatija od 08:00 do 13:00 sati bez najave ili uz prethodni dogovor na telefon 051 712 577 te se mole da sa sobom donesu poziv HCK koji su dobili na kućnu adresu te osobnu iskaznicu.
GDCK Opatija zahvaljuje svim volonterima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i pomagali sugrađanima kroz nesebično davanje svog truda i vremena.
Svim sugrađanima koji su se u ovoj teškoj situaciji bez posla želimo što skoriji povratak na tržište rada.

1 lipnja, 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)