Zahvala na donacijama Crvenom križu Opatija

Opatijski Mjesni odbor Centar II uz podršku tvrtke „Radnik Opatija“ daruje potrebite za nadolazeće blagdane Božić i Novu Godinu! Predsjednica MO Centar II Biserka Lunaček u ime vijeća Mjesnog odbora Centar II i svih stanovnika ove mjesne zajednice koji su se pridružili obilježavanju Adventa na najljepši način – darivanjem potrebitih, obavijestila je nedavno GDCKO da uz podršku tvrtke „RADNIK“ Opatija d..o.o. poklanjaju 150 Panetto kuglofa za korisnike socijalnih usluga opatijskog Crvenog križa. Prva tura 50 slatkih proizvoda Radnika jutros je pristigla u Crveni križ Opatija i dijelit će se već danas u uobičajeno vrijeme podjele paketa u Socijalnoj samoposluzi Crvenog križa.

Prva je to u nizu adventskih plemenutih akcija koje su građani i organizacije Liburnije najavili svom Crevnom križu.

Tako je Lions klub Opatija na jučerašnjem sastanku donio Odluku o novčanoj donaciji u iznosu od 3.000,00 kuna za Socijalnu samoposlugu Crvenog križa Opatija za nabavu namirnica i higijenskih potrepština za korisnike s područja Liburnije (trenutno cca 160 obitelji). Hrvatski Crevni križ je tijekom ove godine u više navrata bio organizator većih humanitarnih akcija za podjelu humanitarne pomoći, a ovu kalendarsku godinu završava zadnjim ciklusom podjele namirnica u sklopu akcije „Vaš dar za pravu stvar“. GDCK Opatija tako je 10.12.2020. dobilo veću količinu namirnica za slaganje 180 paketa hrane sa osnovnim živežnim namirnicama (ulje, brašno, tjestenina, palenta, juhe, šećer, sol, riža, pasirana rajčica, pašteta, džem, trajno mlijeko i grah). Uz to u Samoposluzi GDCK Opatija korisnici dobivaju i higijenske potrepštine od doancija građana, udruga i poslovnih subjekata.

Za najmlađe je i Hrvatski Crveni križ u ovo adventsko doba prikupio donacije za blagdanske poklon bonove za djecu, a u sklopu projekta „Za sretnije dječje blagdane“. Poklon bonovi su namijenjeni djeci do 18 godina u vrijednosti od 100,00 kuna za kupovinu u Konzum poslovnicama (za slatkiše i igračke), za ukupno 24 poklon bonova za korisnike s područja Liburnije.

Za naše najstarije sugrađane u tijeku je i akcija podjele osobne zaštitne opreme osobama starijima od 65 godina, korisnicima socijalnih usluga Crvenog križa(30 komada zaštitnih maski i 1 litra sredstva za dezinfekciju ruku za svakog korisnika – ukupno dobiveno 74 kompleta), a u sklopu projekta HCK „Čuvajmo ih“ – Zajedno zaštitimo naše starije.

Tradicionalni donatori za opatijski Crveni križ jesu i Frederiko d.o.o. koji su za ovaj Advent Crvenom križu donirali novčana sredstva u iznosu od 1.000,00 kuna za nabavu zaštitne opreme prijeko potrebne u okolnostima pandemije COVID-19 za članove, aktiviste, volontere Crvenog križa koji i u ovim okolnostima pomažu potrebitima na području Liburnije te je ovo nadasve najaktualnije od opreme i sredstava koji se koriste za provedbu akcija Crvenog križa.

I ovom prigodom GDCK Opatija zahvaljuje svim ljudima dobre volje, plemenitim donatorima, znanima i onima anonimnima u ime svih korisnika socijalnih usluga Crvenog križa Opatija, a zahvali se pridružuju i članovi, volonteri i djelatnici GDCK Opatija uz najljepše želje svima za predstojeće blagdane.

                                                                                                                                                                                                                                           

15 prosinca, 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)