Prikupljanje pomoći za stradale u potresu „Opatija za Petrinju i okolicu“

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija zahvaljuje svim građanima, institucijama i tvrtkama koji od ranog jutra donose donacije za građane pogođene potresom. Srce nam je veliko kao kuća. Akciju prikupljanja pomoći „Opatija za Petrinju i okolicu“ provode Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, GDCK Opatija i Stožer Civilne zaštite Grada Opatije, a pridružili su se i JLS Lovran, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.

Odaziv dobrih ljudi koji žele pomoći je vrlo velik. Donacije za Petrinju i okolicu uručit će predsjednica Stožera Civilne zašite Grada Opatije Vera Aničić i ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor, koje se nalaze u pratnji transporta pomoći. Prve donacije krenule su u podne, a voze ih Kristian Brko, Goran Marijanović, Marin Jurčić i Vlado Škuljević i Ivica Rogić.

Konvoju pomoći iz Opatije pridružili su se i predstavnici firme „PUR-PLA-TEX“ d.o.o. iz Podgrada, Slovenija s donacijom madraca, dvije profesorice Ugostiteljske škole Opatija Aleksandra Miljević i Ivana Šarić te predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Branimir Jurčić.

Najveća potreba trenutno je za donacijama živežnih namirnica, vode, higijenskih potrepština i zaštitne opreme (maskice, dezinficijensi, rukavice).

GDCK Opatija dežurat će svaki dan prema rasporedu:

31.12.2020. (četvrtak): 07,00 – 15,00 sati

01.01.2021. (petak): 12,00 – 15,00 sati

02.02.2021. (subota): 12,00 – 15,00 sati

03.01.2021. (nedjelja): 12,00 – 15,00 sati.

Prikupljanje donacija nastavit će se  i nakon Nove godine svakog dana od 7,00 do 15,00 sati. .

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu za prikupljanje pomoći za stradale u potresu i pokazali veliko srce, kao i našim vrijednim volonterima koji sudjeluju u organizaciji prikupljanja i slaganja donacija te Pizzeriji „Veloce By Roko“ na pizzama za volontere.

I ne zaboravite na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bismo sačuvali sebe i druge.

30 prosinca, 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)