Svjetski dan prve pomoći 2021.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u rujnu.

Ove godine dan prve pomoći obilježava se pod geslom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi, stavljajući djecu u fokus ovog dana podizanja svijesti o prvoj pomoći. Stoga je cilj da djeca mogu izbjeći opasnost u svom svakodnevnom životu i da znaju kako reagirati u takvom trenutku.

Glavne ciljne skupine Svjetskog dana prve pomoći u 2021. godini su djeca, tinejdžeri, mladi ljudi, kao i učitelji, školsko osoblje i roditelji.

Obuka djece u pružanju prve pomoći ključna je investicija sada i u budućnosti. Obrazovanje iz prve pomoći također pomaže djeci da postanu odgovornija, posebno jer prva pomoć postaje relevantna društvena odgovornost.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija u svom programu redovito provodi zdravstvene edukacije za svoju zajednicu pa će se u mjesecu rujnu provesti edukacije u školama liburnijskog kraja o pružanju prve pomoći. S obzirom da se približava Tjedan tuberkuloze koji se također obilježava u mjesecu rujnu, prigodno će se provesti edukacija školaraca i o navedenoj temi.

Sve aktivnosti provodit će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

11 rujna, 2021

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)