Međunarodni dan ružičaste vrpce

Međunarodni dan ružičaste vrpce obilježava se u Republici Hrvatskoj svake godine prve subote u mjesecu listopadu s ciljem upoznavanja javnosti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, prevencije te bolesti, pravovremenog liječenja te skrbi za oboljele.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija uz svoje Aktive Matulji i Lovran pridružuje se obilježavanju tijekom mjeseca listopada, pa će tako u subotu 02.10.2021. od 09h do 12h ispred opatijske tržnice, djelatnici, članovi i volonteri uz korisnice programa “Novi život” (program GDCK Opatija za žene Liburnije liječene od raka dojke, financiran iz proračuna Grada Opatije od 2017. godine) imati info štand te dijeliti informativne letke, ružičaste vrpce i lukovice Narcisa (Narcisi su simbol proljeća, života i nade te su kod nas prepoznatljivi i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te podrške svim onim ženama koje su od istoga oboljele).

U 10h ovoj humanitarnoj akciji pridružit će se zamjenica gradonačelnika Grada Opatije, Kristina Đukić i stručni suradnici na ovom programu.

Pozivaju se građani Liburnije da podrže akciju i da se pridruže obilježavanju.

1 listopada, 2021

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)