9. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U OŠ Kostrena je 08. travnja, održano 9. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na drugoj razini natjecale su se pobjedničke ekipe s gradskih i općinskih natjecanja.

Na njemu su sudjelovale i dvije ekipe koje su pobijedile u svojim kategorijama (podmladak, mladi) na gradskom natjecanju održanom u Opatiji 11.03.2017. Treba napomenuti da je na gradskom natjecanju ove godine sudjelovao rekordan broj ekipa u kategoriji mladih – jedna iz Gimnazije Eugena Kumičića, dvije iz Hotelijersko-turističke škole te jedna iz Ugostiteljske škole.

Na međužupanijskom natjecanju u kategoriji podmlatka natjecala se ekipa iz OŠ Drago Gervais koju je pripremala mentorica Alenka Stanić. Ekipu su činile Ema Gomaz, Lana Rakoš, Katarina Rumac, Iva Sanković, Stella Tibljaš i Jana Vranić te su osvojile 6. mjesto!

U kategoriji mladih natjecala se ekipa iz Giimnazije Eugena Kumičića koju su pripremali mentori Frane Babić i Maša Dunatov. Ekipa, koju su činili Dora Šimunić, Karla Vurić, Dino Prtenjača, Ivona Đolonga, Tijana Paska Babić i Stella Hrvatin, je osvojila 3. mjesto i ponijela doma pehar!
&nbsp


Ekipe su se natjecale u provjeri znanja o povijesti Pokreta, Hrvatskom Crvenom križu i ljudskim pravima.Također, na praktičnim radilištima provjeravalo su se njihovo znanja i vještina pružanja prve pomoći.

Zahvaljujemo se domaćinima međužupanijskog natjecanja na gostoprimstvu, a posebno ovim putem upućujemo velike pohvale i čestitke svim sudionicama na svim razinama natjecanja koji su uložili svoje vrijeme i trud kako bi stekli znanje pružanja prve pomoći.

8 travnja, 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)