TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Sljedeći tjedan se s nizom akcija i događanja obilježava Tjedan Crvenog križa.

Otvorenje je u ponedjeljak, 08.05.2017. kada će se na katu Opatijske tržnice otvoriti izložba “Mali kolaž o velikim srcima” uz zbor Kluba 60+ GDCK Opatija i druženje uz fritule i “medičinu”.

U utorak, 09.05., održati će se akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi ispred Konzuma u Lovranu od 8 h do 10,30 h. Taj dan će također biti radionica zdrave kozmetike koju će voditi Žaklina Stroligo od 18 h u GDCK Opatija (Rakovčeva 15). Mole se zainteresirani da se prijave na broj telefona 712 – 577.

Srijeda obiluje programom za sve uzraste. Održati će se dvije akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi – jedna ispred Konzuma u Matuljima, a druga ispred Konzuma u Ičićima, obje od 8 h do 10,30 h.
Taj dan je i svečano primanje prvašića OŠ “V. C. Emin” u podmladak Crvenog križa uz lutkarsku predstavu “Vesela družina”. Mladi će imati priliku pokazati svoje znanje u kvizu “Upoznajmo Crveni križ” koji, u suorganizaciji s Festivalom Opatija, kreće u 18 h u novom KTC “Gervais”. U kvizu će sudjelovati učenici Gimnazije “Eugen Kumičić”, Hotelijersko-turističke škole i Ugostiteljske škole u Opatiji te OŠ “R. K. Jeretov” Opatija.

U četvrtak se akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi seli u Opatiju, ispred tržnice od 8 h do 10,30 h. Uz to, Udruga “Down 21 Rijeka” dolazi u goste GDCK Opatija, a u prostorima Kluba 60+ GDCK Opatija (Maršala Tita 86/1) biti će postavljena izložba fotografija “Igra svjetlosti” autora Nikole Turine.  U Matuljima će s početkom u 18.30 h dr. med. Mario Sušanj održati predavanje “More i zdravlje” (prostorije Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji, Dalmatinskih brigada 5).

Dvorana “Marino Cvetković” ugostiti će u petak u 8,30 h “11. Opatijsku olimpijadu umirovljenika” koju organizira Klub za športsku rekreaciju “Gorovo”sa partnerima GDKC Opatija i Klub 60+ GDKC Opatija.

Obilježavanje Tjedna Crvenog križa se nastavlja i za vikend- u subotu je svečano prvo okupljanje članica novoosnovanog Kluba žena Liburnije liječenih od raka dojke “Novi život” uz savjetovanje s dr.med. Gordanom Vareninom o psihosocijalnoj pomoći ženama oboljelim od raka dojke (prostorije Kluba 60+ GDCK Opatija, Maršala Tita 86/1).

U ponedjeljak, 15.05., povodom obilježavanja Dana obitelji organizirana je šetnja stazom Carmen Sylve od 17,30 h. Polazak je ispred Policijske postaje Opatija, a šetnju organizira GDCK Opatija u suradnji sa Klubom za športsku rekreaciju “Gorovo”.

 

6 svibnja, 2017

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)