Započela Škola plivanja u sklopu projekta “Sigurnost na vodi” u suradnji s KŠR “Gorovo”

Hrvatski Crveni križ – GDCK Opatija i ovo ljeto tradicionalno organizira u suradnji sa Klubom za športsku rekreaciju „ Gorovo“ u sklopu projekta „Sigurnost na vodi“ – školu plivanja na plaži Tomaševac. Prva grupa vrtićke dječice predškolskog uzrasta tako je jučer 08. srpnja započela petodnevnu edukaciju. Stručni suradnici KŠR “Gorovo“ te djelatnici Crvenog križa uz volontere na primjeren način za uzrast polaznika “odradili“ su s njima vježbe istezanja, vježbe zagrijavanja i sportsko rekreativne vježbe (kao pripremni dio) te osnove plivanja u moru sa i bez plivačkih pomagala. 
Kroz program Škole plivanja, dječica se upoznaju sa tehnikama plivanja, oslobađaju straha od mora te stječu osnove ponašanja u moru i na plaži (zaštita od sunca, uzimanje tekućine i ekološke osviještenosti). Prva grupa polaznika škole plivanja njih 20 tak u petak 12.07.2019 dobiti će diplome uz prigodne poklone.
Slijedeće grupa sa školom plivanja kreće 15. srpnja, s početkom u 9:00 sati, a ovu godinu uključeni su i 10 tak članovi Udruge osoba sa invaliditetom Grada Opatije. 
Prijave su još uvijek u tijeku, a prijaviti se može na plaži Tomaševac.

9 srpnja, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)