GDCK Opatija svim mladima čestita Međunarodni dan mladih

12. kolovoza 1999. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila je preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se ovaj dan proglasi Međunarodnim danom mladih. U većini zemalja 12. kolovoza obilježava se Međunarodni dan mladih. Tema za obilježavanje ovog dana svake godine je drugačija, a ove godine je Migracije mladih: Kretanje naprijed. Ciljevi Međunarodnog dana mladih su:

• u društvu podići svijest o mogućnostima i rizicima povezanima s migracijom mladih

• omogućiti razmjenu znanja i informacija koje proizlaze iz istraživanja o mladima i migraciji

• potaknuti mlade da javno raspravljaju o svojim migracijskim iskustvima ukoliko ih imaju

Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Mladi ljudi čine značajan udio globalnog broja međunarodnih imigranata. U 2010. godini bilo ih je oko 27 milijuna. Migracije često mogu ponuditi mogućnosti i doprinose razvoju društva i zajednice u cjelini, ali mogu predstavljati i rizik te dovesti do neprihvatljivih situacija poput diskriminacije i izrabljivanja.

Stara izreka kaže da „Na mladima svijet ostaje“. Istome se nada i GDCK Opatija koje je 2017. godine prvi puta osnovalo Klub mladih Crvenog križa i koji do sada ima učlanjeno 20-ak mladih (prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu u kategoriju mladih spadaju osobe do 30-te godine života).

U mnogim aktivnostima GDCK Opatija aktivno učestvuju i mladi iz Liburnijskih odgojno-obrazovnih ustanova, udruga za mlade i sportsko-rekreativnih klubova (osnovne škole, srednje škole, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Učenički dom Lovran, KŠR Gorovo, “Kulturni front”, “Žmergo” i dr.). Uspješnu realizaciju mnogih programa ostvarili smo i u suradnji i s vrlo aktivnim Savjetom mladih Grada Opatije.

GDCK Opatija svim mladima čestita Međunarodni dan mladih. Zahvaljujemo svim mladima koji oplemenjuju Crveni križ i pozivamo i ostale mlade da nam se pridruže u velikoj humanitarnoj obitelji Crvenog križa.

Iz arhive: Obilježavanje Međunarodnog dana mladih na opatijskoj tržnici 2018. godine
Iz arhive: “Zdravstvenjaci” iz Kluba Mladih u akciji

12 kolovoza, 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)